Posibile motive pentru care nu slabesti

10 motive pentru care nu slabesti… si acestea nu sunt singurele.

  1. Nu mananci ?curat?. Adica mananci multe alimente procesate, semipreparate, de cantina, fast food, sosuri, dressing-uri, catering, SUCURI de orice natura, etc. In afara de faptul ca sunt pline de zahar si grasimi pe care de multe ori nu le vezi si nu le ?crezi? acolo, au si foarte multi aditivi si alte chimicale. Un lucru bun si sanatos ar fi sa incepi sa CITESTI LISTA INGREDIENTELOR! Cu cat sunt mai putine ingrediente, cu atat un produs este mai calitativ. De asemenea, primul ingredient listat este cel ce se gaseste in cea mai mare proportie. Daca o ciocolata incepe cu zahar, cel mai intelept lucru de facut este sa o lasi pe raft, nu este un produs de calitate. Daca ai sirop de porumb, glucoza-fructoza, la fel. Acel produs nu iti va aduce decat 5 minute de placere a gustului (oare merita?) si un disconfort de tip balonare in orele urmatoare plus cresterea depunerilor de grasime pufoasa fix unde mai ai si nu-ti mai doresti. Nu vorbim despre ce inseamna pentru sanatate, vorbim doar din punct de vedere fizic ce rezulta. Mare atentie si la produsele BIO. BIO nu inseamna ca nu au zahar sau ca nu ingrasa. BIO inseamna doar ca ar trebui sa aiba o origine controlata si o calitate mai buna a ingredientelor.
  2. Nu dormi suficient. SOMNUL este un element la fel de important ca hrana. Daca nu dormi noptile in mod frecvent sau daca somnul tau inseamna doar 4-5 ore pe noapte, poate ar fi bine sa incerci sa schimbi ceva aici. Orice alt efort este in zadar daca nu dormi bine si suficient, in mod regulat.
  3. Sari MESELE, mananci putin sau deloc la micul dejun si la pranz, apoi recuperezi la cina, spre ora de somn. Trebuie intoarsa putin roata asta, micul dejun si pranzul ar trebui sa fie mai calorice si mai hranitoare, iar cina sa fie mai usoara. Inainte de somn nu ar trebui sa avem stomacul plin, mai ales de fainoase si dulciuri.
  4. Nu bei suficienta APA. Adesea confundam senzatia de foame cu setea. Apa ne ajuta sa avem mai multa energie si ajuta foarte mult toate procesele metabolice. Suntem mai mult de 65% apa, oare ce intelegem din asta?
  5. Nu iti planifici mesele. O metoda mai usoara de a pierde niste kilograme este sa iti planifici mesele, implicit listele de cumparaturi saptamanale. Daca ai in frigider doar ce trebuie sa mananci, fara un milliard de ispite, iti va fi mai usor sa respecti un plan si sa iti atingi un obiectiv.
  6. Nu exista suficienta determinare, iti schimbi prioritatile si iti pierzi entuziasmul repede.
  7. Urmezi diete fara gust si foarte restrictive. Pentru a slabi pentru totdeauna trebuie sa te inarmezi cu rabdare, ambitie si putin (mai mult!) respect de sine. Alimente de proasta calitate vor exista mereu, tentatii, sarbatori, aniversari, etc. Daca uitam in minutul urmator de planul nostru, e clar ca nu suntem motivati suficient sa facem o schimbare durabila. Deci, ce iti doresti cu adevarat? Tine cont si de faptul ca daca incepi dieta dupa dieta, la un moment dat nu o sa mai functioneze nimic. Deci, raspunde la intrebarea urmatoare cu toata sinceritatea: Vrei sa faci o schimbare pentru totdeauna sau vrei sa ?tii o dieta? pentru 2 luni si apoi sa revii la vechile obiceiuri?
  8. Nu faci MISCARE deloc. Daca programul tau este birou-scaun-masina-casa-canapea = nu slabesti cu usurinta.
    Ia-o pe scari, mergi pe jos 2-3 statii de tramvai/metrou, etc. Statul in spatele unui volan cate o ora dimineata si o ora seara, iti distruge nu numai nervii, cat si fizicul.
  9. Tine cont ca daca ai niste KILOGRAME cu care te lupti de-o viata, e cazul sa analizezi foarte mult cum anume procedezi in prezent. Cat mananci, ce mananci, cat dormi, etc. Ca sa tina o viata, schimbarile provenite dintr-o dieta trebuie sa aduca si putina educatie si intelegere, nu poti sa mananci mereu ce iti place, in cantitatile care iti plac. Chiar nu se poate si iti e dovedit si tie, mai ales cand te privesti in oglinda. Asta este viata, asa functionam. Unii pot mainca cu mai mare lejeritate absolut orice tip de mancare, altii trebuie sa faca niste eforturi si sa limiteze anumite alimente. E dovedit stiintific, probabil si de catre cercetatorii britanici. 🙂
  10. Nu ai RABDARE!!! Pornesti cu cel mai mare entuziasm si peste 2-3 saptamani te ?doboara? un croissant. Glumesc. O pizza. Glumesc iar. Nu ar trebui sa te doboare nimic, daca iti faci o placere nu inseamna ca ai stricat tot. Acum depinde cat de des o faci. Dar sa astepti minuni dupa o luna, in conditiile in care ai de pierdut mai multe kilograme, nu este sustenabil. Fiecare kilogram pierdut vine cu conditia de a practica mentinere macar o saptamana sau doua pentru el. Cand incepi un program de slabire, gandeste in ansamblul lucrurilor, cumpaneste si apoi decide-te daca poti sau nu. Cand simti ca poti, atunci concentreaza-ti energia catre acest obiectiv. Rezultatul te va ajuta nu numai la aspectul fizic, ci si la starea de bine si de incredere in fortele proprii.
    Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *