Ultima “dieta” din viata ta

Ce-ai zice sa incepi ultima ?dieta? din viata ta? Ultima, da, exact cum auzi, exact cum citesti.

Te incanta ideea, nu? In primul rand trebuie sa zdruncinam putin ideea de dieta si sa ne reorganizam catre un stil de viata corect care va aduce de la sine o greutate optima, in timp.
Sa detaliem putin ce inseamna asta:
E dovedit de-a lungul anilor ca toate dietele minune care s-au perindat ca si faimoase, ca si 100% cu rezultat, nu au fost chiar ceea ce s-a crezut. Daca exista vreo dieta minune, eram cu totii slabi si fabulosi in ziua de azi, dar ce sa vezi??! Poate unele chiar au functionat, dar ce proportie din cei care le-au urmat au reusit sa isi mentina greutatea atinsa? Aproape orice dieta te poate ajuta sa pierzi cateva kilograme la inceput, dar ce faci cand se termina? Aici este greul mai mare.
Cel mai intelept lucru ar fi sa constientizam odata pentru totdeauna ca trebuie sa lucram putin (mai mult la unii) la stilul de viata in ansambul sau, nu numai la ce mancam. A avea un stil de viata sanatos nu se rezuma doar la ceea ce mancam. A avea un stil de viata sanatos inseamna sa ne indreptam atentia si asupra altor factori la fel de importanti cum ar fi: odihna corecta, starea de spirit, nivelul de stres, mediul de lucru, orele de lucru, activitatile placute, timpul de calitate petrecut in compania celor dragi, etc.
Trebuie sa constientizam ca daca avem o problema cu kilogramele in plus si avem tendinta de a acumula usor inapoi, nu ne putem intoarce la stilul de viata de dinainte de dieta NICIODATA 100%. Si asta pentru ca in timp vom ajunge in acelasi punct din care am plecat, poate cu si mai multe kg acumulate si cu frustari pe masura. Acesta este efectul YoYo cu care unii se ?lupta? de-o viata. Posibil sa nu se fi luptat corect pana acum.
Propunerea mea este sa reconsideram legatura cu mancarea, sa intelegem de ce simtim nevoia sa mancam ceva tot timpul, de multe ori fara sa ne fie foame cu adevarat. Sa incepem sa ne iubim corpul si sa nu il mai tratam ca pe un tomberon uneori (- da, suna dur, dar cand mancam toate prostiile care nici macar nu ne aduc nutrienti valorosi, asta facem!) Unii se preocupa mai mult de haine, de aspectul exterior, dar de ceea ce consuma 0% interes. De ce? Frumusetea, sanatatea, aspectul pielii, starea de bine se creaza mai intai in interiorul nostru, nu prin ceea ce purtam sau prin machiajul zilnic.
Daca vrei sa incepi sa fii bine cu tine, sunt la un click distanta 🙂

One thought on “Ultima “dieta” din viata ta

  1. Danuta -bel

    Ahh, ce imi place cum si ce ai scris! Sa stii ca am inceput sa bănui ca trebuie schimbat efectiv stilul de viata, chiar mai devreme am spus sotului meu ca nu ma mai pot intoarce la cum mâncam inainte de a incepe “dieta” cu tine,chiar si dupa ce o sa inchei dieta.
    Si ai mare dreptate cu mancatul compulsiv, de fapt nu e despre mâncare, e despre altceva. Acum doar sa descoperim fiecare dintre noi unde e buba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *